Vrijwilliger worden; iets voor u?

Stichting STOER zoekt:

Vrijwilligers (m/v) voor onze projecten

In gemeenten Rheden en Rozendaal

Stichting STOER is er voor alle senioren in gemeenten Rheden en Rozendaal. Als vrijwilliger helpt u senioren en hun naasten met hun vragen en problemen, verwijst ze door en bemiddelt waar nodig. Wij zoeken met name huisbezoekconsulenten en vrijwillige ouderenadviseurs.

Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat ouderen langer thuis kunnen wonen, betere zorg genieten en onder de mensen komen. Bijzonder dankbaar werk dus!

Heeft u affiniteit met de doelgroep 55+, houdt u van betekenisvol contact en werkt u graag samen?

Neem dan contact op met Hilda Boersma, coördinator van Stichting STOER, via 026 36 11 975

Of per e-mail: hildaboersma@stichtingstoer.nl

Wat vragen wij van onze vrijwilligers?

Het werk dat wij doen is belangrijk, en vraagt wat belangrijke eigenschappen van vrijwilligers:

• Affiniteit met senioren is essentieel
  • Levenservaring en MBO/HBO werk- en denkniveau
  • Collegiale houding: dus goed kunnen samenwerken op basis van heldere afspraken
  • Vertrouwelijk omgaan met privacygevoelige gegevens
  • Basiscomputervaardigheden, bijvoorbeeld e-mailen en schriftelijke rapportages kunnen verzorgen

Tenslotte vragen we van u een investering in tijd: minstens wekelijks een huisbezoek kunnen afleggen, maandelijks aanwezig zijn bij een terugkeerbijeenkomst en deelname aan ons STOER scholingsprogramma (op onze kosten) zodat u precies weet wat u kunt verwachten en hoe u een en ander moet aanpakken.

Past bovenstaande bij u? Wilt u bijdragen aan het welzijn van senioren in Rheden en Rozendaal? Wij maken graag kennis met u!